Gotthards Krog: En Hållbar Gastronomisk Upplevelse i Umeå

En praktfull mötesplats med anor från 1800-talet

Gotthards Krog på Storgatan 46 i Umeå har sin grund i källarmästare Gotthard Zetterbergs vision. På 1800-talet skapade han denna praktfulla mötesplats som än idag präglas av hans anda. Minnen från Zetterbergs resor och äventyr återspeglas i maten, drycken och inredningen. Med fokus på modern gastronomi och förädling av lokala råvaror strävar Gotthards Krog efter att bidra till en hållbar framtid och erbjuda smakupplevelser som varar.

Förvaltning av Gotthards arv i en modern och hållbar anda

Även om Gotthard Zetterberg inte längre är med oss, förvaltas hans arv i en modern och hållbar tappning av köksmästare Olof Hålsteen och restaurangchef Lison Westermark tillsammans med det dedikerade teamet. Deras passion för hållbarhet genomsyrar varje aspekt av restaurangen.

Hållbarhet som en självklarhet

På Gotthards Krog är hållbarhet en självklarhet. De flesta av råvarorna kommer från deras egna grönsaksodling, som de driver i samarbete med Brandts handelsträdgård. Med en stort sett självförsörjande grönsaksodling kan de erbjuda allt från sallader till rotgrönsaker med skörd ända in på vintern. Det är till och med möjligt att skörda rotselleri så sent som i december.

Gotthards Krog samarbetar också med Martin & Servera för att ta till vara på råvaror som annars skulle ha slängts. Genom konceptet #Svinngott räddar de över 10 ton frukt och grönsaker från att gå till spillo. Dessa räddade råvaror används bland annat i deras lunchmeny.

Gotthards Krog är stolt över att vara tvåstjärnigt Krav-certifierade och Kran-märkta. Det betyder att minst 50 procent av deras inköpsvärde för livsmedel består av Krav-märkta produkter. Dessutom serveras alltid lokalt kranvatten av högsta kvalitet.

Tre enheter, enastående mat- och dryckesupplevelser

Gotthards Krog består av tre enheter som tillsammans skapar en unik upplevelse för besökarna. Dessa enheter är Torget, Matsalen och Baren.

Torget – En livfull restaurangupplevelse

På Torget möts besökare av en öppen och livfull atmosfär. Här kan man spontant komma förbi för en bit mat eller njuta av en avkopplande stund med svalkande dryck. Torget är platsen där vardagsmåltider blir till speciella upplevelser.

Matsalen – Förfinade mat- och dryckesupplevelser

Matsalen är platsen där Gotthards Krog verkligen spetsar till det och bjuder på mat- och dryckesupplevelser utöver det vanliga. Med fokus på innovation och kreativitet skapas här rätter som tar smaklökarna på en resa genom nya och spännande smaker. Här får gästerna möjlighet att utforska nya kulinariska horisonter.

Baren – En avslappnad mötesplats med spännande drycker

Gotthards Baren är den perfekta platsen för en avslappnad kväll med vännerna eller för att utforska spännande drycker i flytande form. Baren erbjuder ett brett urval av kvalitetsdrycker och gästerna kan förvänta sig att bli överraskade och förtrollade av de mixologers kreativitet.

Planera ditt besök på Gotthards Krog

Gotthards Krog har generösa öppettider för att tillgodose alla gästers behov. Notera dock att de är stängda på Nationaldagen den 6 juni och kvällsstängda den 8 juni. Nedan finner du deras ordinarie öppettider:

  • Måndag-torsdag: 11:00-13:30 (lunchstängt 5 & 6 juni, från och med 8 juni serveras lunchen på Gotthards vid älven) och 17:00-23:00
  • Fredagar: 11:00-01:00
  • Lördagar: 12:00-01:00
  • Söndagar: 16:00-22:00

Notera att Gotthards Krog är en kontantfri restaurang och tar endast emot betalningar via andra elektroniska betalningsmetoder.

Planera ditt besök på Gotthards Krog och upplev en hållbar gastronomisk resa i Umeå.

Adress: Storgatan 46, 903 26 Umeå Telefon: +46 (0)90-690 33 00 E-post: info@gotthardskrog.se