Recension av Rex – En Kär Institution i Umeå

Betyg: 4,5 av 5

Rex, beläget i Rådhusets anrika lokaler sedan 1996, är verkligen en kär institution i Umeå. Med flera restaurangverksamheter under samma tak erbjuder Rex en variationsrik upplevelse för besökare med olika smaker och preferenser.

Jag hade nöjet att besöka Rex och blev imponerad av den mysiga atmosfären och den professionella servicen. Rex Brasserie, med sin franska prägel, erbjöd en varierad meny med rätter som lockade mina smaklökar. Kombinationen av god mat, trevlig personal och den unika atmosfären skapade en minnesvärd upplevelse.

Efter middagen besökte jag Rådhuskällaren, en pub med fokus på hantverksöl och street food-inspirerade rätter. Den avslappnade stämningen och det breda urvalet av ölsorter gjorde det till en perfekt plats att umgås med vänner och avnjuta läckerheter från menyn.

För de som gillar cocktails och jazzig 20-talsstämning är Juliette cocktailbar ett måste. Här kan man njuta av skickligt mixade drinkar och låta sig svepas tillbaka i tiden. Den eleganta atmosfären och den välsmakande dryckesmenyn gör Juliette till en perfekt plats för en romantisk kväll eller en avkopplande after-work.

Det är också värt att nämna att Rex förvandlas till Umeås största nöjespalats på nätterna, med en nattklubb som sträcker sig över tre våningar. Detta ger besökare en komplett underhållningsupplevelse på samma plats.

Utöver den fantastiska restaurangupplevelsen erbjuder Rex också olika evenemang och temakvällar som sätter extra krydda på besöket. Från traditionell surströmmingspremiär till midsommarfirande och glittrande Gatsby-fester, finns det alltid något spännande på gång på Rex.

Sammanfattningsvis håller Rex en mycket god klass och förtjänar sitt höga betyg. Med sina olika restaurangkoncept och välgenomtänkta evenemang skapar Rex en unik och varierad upplevelse för besökare. Jag kan varmt rekommendera Rex till alla som vill njuta av god mat, trevlig atmosfär och en helkvällsunderhållning i Umeå.

Kontaktinformation för Rex: