Tonka Strandgatan: En Måste-uppleva Restaurang med Fantastisk Utsikt

En kulinarisk upplevelse vid Umeås älv

Tonka Strandgatan, belägen vid Umeås vackra älv, är en restaurang som inte får missas för matälskare. Med fokus på kvalitet och en passion för råvaror och hantverk, erbjuder Tonka enastående maträtter tillagade med kärlek och noggrannhet. Restaurangen är stolt över att använda närproducerade och ekologiska råvaror, där många kommer direkt från norrländska skogar och gårdar. Med sin avslappnade atmosfär och en obegränsad syn på matlagning, erbjuder Tonka en kulinarisk upplevelse som tar gästerna på en smakresa.

Mysig Matsal med Fantastiska Smakupplevelser

I Tonkas mysiga matsal, som erbjuder en spektakulär utsikt över älven, får gästerna uppleva långa och njutbara middagar. Restaurangen lägger stor vikt vid att erbjuda fantastiska smakupplevelser, och menyn är uppbyggd i flera serveringar för att matchas med läckerheter i glasen.

En Ständigt Föränderlig Meny

Tonkas meny är ständigt under utveckling för att spegla säsongens bästa råvaror. Varje rätt är noggrant sammansatt för att skapa en harmonisk och spännande matupplevelse. Nedan är ett smakprov från Tonka Strandgatans meny:

Meny Strandgatan (579 SEK)

 1. Flammad havskräfta, brynt grädde, karl-johan, körvel & svart tryffel
 2. Vit sparris, dragonemulsion, humle, mandel & friterade örter
 3. Gravad svensk renrostbiff, smetana, pistage, enbär, pepparrot & krasse
 4. Norrlänskt lamm, sparris, ramslök, rosmarinsky, friterad lök & smörad broccolipuré
 5. Hallon & brynt smör, hallonglass, mandelkaka, crème anglaise & cashewkakor

Strandgatans Gröna (549 SEK)

 1. Glaserad svartrot, brynt grädde, citron, karl-johan, körvel & svart tryffel
 2. Vit sparris, dragonemulsion, humle, mandel & friterade örter
 3. Smör & sojakokt kålrot, smetana, pistage, enbär, pepparrot & krasse
 4. Rostad sötpotatis & pistagelabneh, sparris, ramslök, rosmarinsky, friterad lök & smörad broccolipuré
 5. Hallon & brynt smör, hallonglass, mandelkaka, crème anglaise & cashewkakor

Avsluta med En Lockande Dessert

För de som vill avsluta sin måltid på ett sött och tillfredsställande sätt, erbjuder Tonka olika läckerheter att välja bland. Några av deras lockande desserter inkluderar:

 • Hallon & brynt smör, hallonglass, mandelkaka, crème anglaise & cashewkakor (109 SEK)
 • Crème brûlée, Färska hallon & atsina (105 SEK)
 • Kaffegodis, En liten låda godsaker, najjs att dela på (115 SEK)

En Matdestination med Älvutsikt

Tonka Strandgatan är inte bara känt för sin fantastiska mat, utan även för sin vackra älvutsikt. Restaurangen erbjuder en härlig terrass där gästerna kan njuta av soliga dagar samtidigt som de avnjuter Tonkas lunchmeny på dagen och a la carte-menyn från RUS på kvällarna.

Om du planerar en speciell tillställning eller vill boka hela restaurangen för en exklusiv upplevelse, är det möjligt att göra det genom att kontakta Tonka Strandgatan via e-post på info@tonkaumea.se.

Njut av Tonka Strandgatan

Tonka Strandgatan är en restaurang som måste upplevas för alla matälskare i Umeå. Med sin fokus på kvalitet, närproducerade råvaror och en passion för matlagning skapar Tonka en oemotståndlig kulinarisk upplevelse. Besök Tonka för att njuta av en härlig middag med en spektakulär älvutsikt och upplev en meny som ständigt utvecklas för att avspegla säsongens bästa smaker.