Fönsterputsningstips

När man putsar fönster så använder man vatten och diskmedel som Yes och gärna citron som avlägsnar både nikotin samt avgaser och beläggningar på ett effektivt sätt.
Fönsterputsning vid sträng kyla går att utföra om man använder spolarvätska som man blandar i vattnet. Men det är självklart en fördel att putsa vid plusgrader.

Man använder en gummiskrapa med bra blad som är mjuka vintertid. Mjuka gummiblad underlättar arbetet avsevärt om man har några minusgrader. Ett hårt blad passar bättre på sommarhalvåret.

Viktigt att tänka på om ni står på stege utomhus är att ni ser till att förankra er med säkerhetslina. Ni bör se till att ha någon som gärna håller i stegen om ni skall kliva upp några meter. Annars vid höga höjder så använder vi ”skylift” och det för att minimera olycksrisken.

Vid fönsterputsning så torkar ni tort upptill och med en frottehanduk eller annan luddfri trasa, sedan drar ni uppifrån neråt och torkar av bladet vid varje dragning. Efteråt torkar ni kanterna med trasan och ni har ett strålande resultat.